Το «Φάντασμα με Γόβες» συνεχίζει να στοιχειώνει το Θέατρο Γκλόρια

Αυτή τη σαιζόν επέστρεψε στην ενεργό δράση ένα από τα πιο ιστορικά θέατρα της Αθήνας. Πλήρως ανακαινισμένο από τον παραγωγό Τάσο Παπανδρέου και τον Τζώνη Καλημέρη, το θέατρο ΓΚΛΟΡΙΑ που μετρά περισσότερα από 50 χρόνια στην Αθηναϊκή σκηνή και που συνδέθηκε με το όνομα μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών,  όπως της  Έλλης Λαμπέτη, φιλοξενεί την κλασική κωμωδία του Νόελ Κάουαρντ «Φάντασμα με γόβες» (Blithe Spirit). Την παράσταση σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής, ο οποίος και εγκαινιάζει την «νέα εποχή» του ιστορικού χώρου.

Το έργο ήδη παίζεται με τεράστια επιτυχία στο Broadway σε μια αναβίωση που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Τον ρόλο που στην Αμερική ερμηνεύει η Angela Lansbury στην Αθήνα ερμηνεύει η Υρώ Μανέ. Ο Φάνης Μουρατίδης, ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, η Βάσω Γουλιελμάκη, η Ελευθερία Μπενοβία και η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου πρωταγωνιστούν επίσης στην παράσταση. Τα σκηνικά έχει αναλάβει ο Μανόλης Παντελιδάκης ενώ τα κοστούμια η Ντένη Βαχλιώτη.

Το έργο που πρωτοανέβηκε το 1941 και αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Coward, διαδραματίζεται στο σπίτι του συγγραφέα Τσαρλς Κόντομαιν που ζει με την δεύτερη γυναίκα του Ρουθ. Εκεί θα καλέσουν ένα μέντιουμ, τη Μαντάμ Αρκάτι (Υρώ Μανέ) και ένα φιλικό τους ζευγάρι για μια βραδιά seance.  Στόχος του Τσαρλς είναι να κάνει μια έρευνα για τον κόσμο των πνευμάτων ώστε να μπορέσει να τον παρουσιάσει στο νέο του βιβλίο όσο καλύτερα μπορεί. Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν η μαντάμ Αρκάτι θα φέρει από την άλλη διάσταση την νεκρή γυναίκα του Τσαρλς, Ελβίρα. Μια κωμωδία που «ανασταίνει και νεκρούς».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Mετάφραση- Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Σκηνικά: Mανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Nτένη Βαχλιώτη

Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ

Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Λύρας

Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλιεράκης

Βοηθός σκηνογράφου: Ελίνα Δράκου

Bοηθος ενδυματολόγου: Χριστίνα Τσουτσουλίγα

Παραγωγή: ΦΙΛΟΘΕΑΤΟΝ Α.Ε.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Μαντάμ Αρκάτι: Yρώ Μανέ

Τσάρλς Κοντομαϊν: Φάνης Μουρατίδης

Ρούθ Κοντομαϊν: Nτορέττα Παπαδημητρίου

Ελβίρα: Iωάννα Τριανταφυλλίδου

Κ.Μπράντμαν: Βάσω Γουλιελμάκη

Κ.Μπράντμαν: Kωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

Ιντιθ :Ελευθερία  Μπενοβία

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Τετάρτη & Κυριακή : 20:00

Πέμπτη & Παρασκευή: 21:00

Σάββατο: 18:15 & 21:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

130 λεπτα με διάλειμμα

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Γενική είσοδος:20 ευρώ

Μειωμένο:15 ευρώ

Ομαδικό : 12 & 10 ευρώ

Ανέργων : 10 ευρώ

Για τις παραστάσεις του Σαββάτου στις 18:15 η γενική είσοδος

είναι 17 ευρώ,οι άλλες τιμές ως έχουν.

Κρατήσεις- αγορά εισιτηρίων:

Θέατρο ΓΚΛΟΡΙΑ

Στο ταμείο του Θεάτρου, Ιπποκράτους 7 (εντός στοάς)

Τηλ. 2103600832 &

Στό TICKET 365.GR

Επίσης στο θέατρο ΓΚΛΟΡΙΑ (Ιπποκράτους 7, Αθήνα, τηλ. 210 3600832) μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις της  Φιλοθέατον καθημερινά 10 το πρωί με 9 το βράδυ.