Fashion Design Project: Be the next AXDW New Designer

Η Athens Xclusive Designers Week διοργανώνει για 4η συνεχόμενη σεζόν τον ανοικτό διαγωνισμό σχεδίου μόδας Fashion Design Project και δίνει την ευκαιρία σε νέα ταλέντα, ανεξαρτήτως επαγγέλματος και σπουδών να διαγωνιστούν για μία θέση στα New Designers Awards της επόμενης διοργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια της 17ης AXDW, από τις 27 έως τις 30 Μαρτίου, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, 10 διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να ολοκληρώσουν ένα σχέδιο ρούχο, στο χρονικό διάστημα των 60 λεπτών. Ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, όπου θα υπάρχουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να δημιουργήσουν το σχέδιο τους, τραπέζια σχεδίου, μολύβια, γόμες κλπ, θα έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τους νέους συμμετέχοντες!

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι είναι άνω των 18, ανεξαρτήτως σπουδών και επαγγέλματος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης και στη συνέχεια κατόπιν επιβεβαίωσης από την AXDW θα ενημερώνονται για συγκεκριμένη ώρα και μέρα που θα μπορούν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό. Επιπλέον, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα, θα μπορούν να πραγματοποιούνται δηλώσεις για συμμετοχή και on the spot κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας.

Τα σχέδια που θα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια του 4ημέρου, θα συγκεντρωθούν και θα αναρτηθούν μετά το τέλος της διοργάνωσης σε ειδικό application στη σελίδα της AXDW στο facebook, όπου θα πραγματοποιείται ψηφοφορία από το κοινό για ένα μήνα! Ο δημιουργός του σχεδίου με τις περισσότερες ψήφους, θα κερδίσει μια συμμετοχή στα New Designers Awards της επόμενης AXDW.

6 απλά βήματα για να συμμετάσχεις:
1. Μπαίνεις στο axdw.gr
2. Μπαίνεις στο tab Fashion Design Project
3. Συμπληρώνεις τα στοιχεία σου
4. Λαμβάνεις στο e-mail σου την επιβεβαίωση της AXDW με την ημέρα και ώρα της συμμετοχής σου
5. Έρχεσαι στο Μέγαρο Εθνικής Ασφαλιστικής με την ταυτότητα σου, την ορισμένη ημέρα και ώρα που διαγωνίζεσαι
6. Δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό και διεκδικείς μια θέση στα New Designers Awards της επόμενης σεζόν!

Νικήτρια της 16ης Athens Xclusive Designers Week τον περασμένο Οκτώβρη, ήταν η Γωγώ Μαργαρίτη η οποία συγκέντρωσε 564 ψήφους από το κοινό και κέρδισε την 1η θέση ανάμεσα στα 38 υποψήφια σκίτσα μόδας. Με την κατάκτηση της 1ης θέσης στην ψηφοφορία του Fashion Design Project, η νικήτρια εξασφαλίζει το δικαίωμα συμμετοχής της στα New Designers Awards της 17ης Athens Xlcusive Designers Week και την ευκαιρία να παρουσιάσει, ανάμεσα σε τελειόφοιτους πρωτοεμφανιζόμενους σχεδιαστές, την πρώτη της collection στον κόσμο του κλάδου της μόδας, διεκδικώντας σημαντικά βραβεία για την μετεξέλιξή της!

Για πρώτη φορά, η ψηφοφορία διήρκησε δύο μήνες, λόγω της μεγάλης συμμετοχής και ανταπόκρισης του κοινού: Πάνω από 2.000 fans συμμετείχαν στην online ψηφοφορία στην επίσημη σελίδα της AXDW στο facebook (axdweek), υποστηρίζοντας την προσπάθεια των νέων δημιουργών που συμμετείχαν στο θεσμό! Highlight της φετινής ψηφοφορίας ήταν ότι Έλληνες σχεδιαστές και bloggers μόδας, επέλεξαν και μοιράστηκαν το δικό τους αγαπημένο σχέδιο, δίνοντας τα δικά τους πολύτιμα σχόλια για τις δημιουργίες των νέων ταλέντων.

Η 17η Athens Xclusive Designers Week θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 30 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Εθνικής Ασφαλιστικής, παρουσιάζοντας τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2015-16.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα και τις επίσημες σελίδες της στα social media:

www.axdw.gr facebook.com/axdweek twitter.com/AXDWeek youtube.com/AXDWeek instagram.com/axdweek pinterest.com/axdweek

Λίγα λόγια για την Athens Xclusive Designers Week:
Η Αthens Xlusive Designers Week, η διεθνής Εβδομάδα Μόδας της Ελλάδας, αποτελεί τη μακροβιότερη θεσμοθετημένη ελληνική διοργάνωση για τη μόδα με στόχο την προβολή και προώθηση των Ελλήνων σχεδιαστών στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό και τη διασύνδεσή τους με την παγκόσμια σκηνή μόδας. Πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο, παρουσιάζοντας τις προτάσεις Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών μόδας και παρέχοντας σημαντικές δυνατότητες συνάντησης, διαλόγου και αλληλεπίδρασης της καλλιτεχνικής δημιουργικής έκφρασης της χώρας μας στο χώρο της μόδας.
Στόχος της AXDW είναι η δημιουργία ΝΕΩΝ ευκαιριών ανάπτυξης του κλάδου της μόδας, παρέχοντας μια πλατφόρμα στους Έλληνες σχεδιαστές να συνδεθούν με τα ΜΜΕ και το αγοραστικό κοινό εντός και εκτός συνόρων, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ευρύτερη πολιτιστική πρόοδο και στη σταδιακή ανάδειξη της Αθήνας ως έναν προορισμό που παρουσιάζει ενδιαφέρον επίσκεψης σε σχέση με την μόδα. Παράλληλα, η AXDW, πιστή την αποστολή της για την υποστήριξη και ενδυνάμωση της ελληνικής σκηνής μόδας, μέσω του θεσμού των New Designers Awards και του Fashion Design Project προσφέρει την ευκαιρία σε νέους σχεδιαστές μόδας να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στον κόσμο της μόδας και το ευρύ κοινό, διεκδικώντας τη δική τους θέση στην ελληνική μόδα.