"Μελίσσια"

Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 στις 7:00 μ.μ. οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Ιανός Θεσσαλονίκης (κατάστημα Αριστοτέλους 7, τηλ: 2310-277004) παρουσιάζουν το βιβλίο του Αλέξη Σταμάτη: "Μελίσσια"

Μιλάει η σκηνοθέτης/θεατρολόγος Γλυκερία Καλαϊτζή και διαβάζει η ηθοποιός Νάντια Δαλκυριάδου

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
H Αγάπη, grande dame της ελληνικής λογοτεχνίας, βρίσκεται κατάκοιτη στο κρεβάτι της σ’ ένα μεγάλο αρχοντικό στα Μελίσσια. Στον ίδιο χώρο εμφανίζονται ένας μυστηριώδης βοηθός που επιμελείται την αυτοβιογραφία της, τα δύο της παιδιά, ο άντρας της κόρης της και μια παράξενη, γοητευτική κοπέλα. Κάποια στιγμή ένας πίνακας πάνω από το προσκεφάλι της Αγάπης ξυπνάει παλιές πληγές.
Τι ζητάει το κάθε πρόσωπο; Ποιες είναι οι κρυφές προθέσεις του; Τι είναι αλήθεια και τι όχι; Πόσο καθορίζει το παρελθόν τη μοίρα των ανθρώπων;
Με θεατρική ένταση και μέσα σε συγκρουσιακή συχνά ατμόσφαιρα, η «οικογενειακή γιορτή» εξελίσσεται απρόβλεπτα. Το δωμάτιο της Αγάπης μετατρέπεται σταδιακά από ένα σκηνικό που σιγοβράζει σε ένα θάλαμο που εκρήγνυται.
Ένα βιβλίο για τη μνήμη και το πάθος, το τραύμα και την ασθένεια, το «αίμα» της οικογένειας και την ίδια την αφήγησή του