Horns – Μεταμόρφωση

Παραγωγή: ΗΠΑ/Καναδάς – 2013 

Διάρκεια: 120 λεπτά

Είδος: Θρίλερ Φαντασίας

Σκηνοθεσία: Alexandre Aja

Πρωταγωνιστούν: Daniel Radcliffe, Max Minghella, Joe Anderson, Juno Temple, Kelli Garner, James Remar, Kathleen Quinlan, Heather Graham, David Morse, Michael Adamthwaite, Nels Lennarson, Don Thompson, Jay Brazeau, Alex Zahara, Kendra Anderson. 

Υπόθεση: Ο νεαρός Ιγκ Πέρις κατηγορείται για το βιασμό και τη δολοφονία της φίλης του. Το έγκλημα  όμως συνέβη το βράδυ που ήταν τύφλα στο μεθύσι οπότε και δεν θυμάται τίποτα. Το επόμενο πρωί ξυπνά και ανακαλύπτει ότι στο μέτωπο του έχουν φυτρώσει κέρατα. Τα κέρατά του οδηγούν με ένα παράξενα μεταφυσικό τρόπο τους γύρω του να ομολογούν όλες τις τυχόν εγκληματικές πράξεις τους. Ο Ιγκ, αποφασίζει  να εκμεταλλευτεί αυτή την ιδιότητα, για να ανακαλύψει ποιος διέπραξε το στυγερό έγκλημα και να εκδικηθεί.

Η ταινία του Γάλλου εφετζή και σπλατερά Αλεξάντρ Αζά (Υπερένταση, Αίμα στους λόφους) είναι βασισμένη σε ένα πρόσφατο Best seller του Τζο Χιλ, που βέβαια δεν είναι άλλος από το γιο του σύγχρονου Πάπα του τρόμου Στήβεν Κινγκ ο οποίος ακολουθεί τα βήματα του μπαμπά αλλά χρησιμοποιώντας για λόγους δεοντολογίας μόνο το μικρό του όνομα. Αναμενόμενος ο τρόμος, η πρωτοτυπία του θέματος αλλά και το ιδιότυπο χιούμορ (προφανώς σήμα κατατεθέν της οικογένειας Κινγκ), από ότι φαίνεται όμως το βιβλίο δεν έπεσε στα κατάλληλα χέρια. Οι ταινίες του Αζά έγιναν διάσημες για τις ποσότητες αίματος και σπλάχνων που γεμίζουν την οθονη και όχι για τα σενάριά τους. Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ πάντως προσπαθεί από ρόλο σε ρόλο να αφήσει πίσω τον μικρό μάγο. Θα τα καταφέρει σίγουρα! 

Διανομή: Spentzos Film 

Στις αίθουσες από 13.11.14