The Battery

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2012 

Διάρκεια:  101 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Τρόμου

Σκηνοθεσία: Jeremy Gardner

Πρωταγωνιστούν: Jeremy Gardner, Adam Cronheim, Niels Bolle, Alana O'Brien, Larry Fessenden, Kelly McQuadaine. 

Υπόθεση: Στο κοντινό μέλλον και μετά το ξέσπασμα μιας επιδημίας οι περισσότεροι άνθρωποι μετατράπηκαν σε ζόμπι. Ανάμεσα στους καθαρούς είναι και δύο πρώην παίκτες του μπέιζμπολ, ο Μπέν (Jeremy Gardner) και ο Μίκι (Adam Cronheim). Οι δύο φίλοι διασχίζουν άσκοπα τους ερημικούς δρόμους της Νέας Αγγλίας προτιμώντας τα μονοπάτια μέσα στα δάση για να αποφύγουν τα αιμοβόρα ζόμπι που περιφέρονται στις πάλαι ποτέ ολοζώντανες πόλεις. Για να επιζήσουν πρέπει να καταφέρουν να συμφιλιώσουν πρώτα από όλα τις εντελώς διαφορετικές προσωπικότητές τους. Ο Μπεν, από τη μία, έχει προσαρμοσθεί στον νέο άγριο νομαδικό τρόπο ζωής, ενώ ο Μίκι αδυνατεί να δεχθεί τη σκληρή πραγματικότητα, αρνείται να συμμετάσχει στα βίαια παιχνίδια του Μπεν και αναπολεί τα παλιά δεδομένα της ζωής: ασφάλεια, στέγη και το κορίτσι του. Όταν οι δύο άντρες ακούν μια ραδιοφωνική μετάδοση από μία ασφαλή, καλά προστατευμένη κοινωνία, ο Μίκι δεν θα σταματήσει μέχρι να την βρει και να εγκατασταθεί εκεί, ακόμα και με το ζόρι.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια πολύ πετυχημένη αναβίωση του είδους ταινιών ζόμπι τόσο στη μεγάλη οθόνη (World WAR Z) όσο και στη μικρή (Walking Dead). Στην «άνοιξη» αυτή συμμετέχει και τo The Battery, ένα Buddy Movie με πολλές ανατροπές που εξελίσσεται σε ένα κόσμο κατεστραμμένο και απειλητικό γεμάτο τέρατα. Τέρατα που ωστόσο μένουν στο περιθώριο, αφήνοντας χώρο για μια κοινωνιολογική μελέτη της επιβίωσης και των αντιφάσεων του ανθρώπινου είδους. Ο τίτλος αφορά το δίδυμο Catcher και Pitcher του μπέιζμπολ, θέσεις στις οποίες συνεργάζονταν οι δύο πρωταγωνιστές πριν την επιδημία. Τα αντίθετα έλκονται λοιπόν, αλλά όταν ανατρέπεται η ζωή όπως την ξέρεις, τότε ποιος από τους δύο πόλους θα επικρατήσει;  

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο εξειδικευμένο εγχώριο Horrorant Film Festival αλλά και πλήθος συμμετοχών και διακρίσεων σε μια σειρά φεστιβάλ ανά την υφήλιο. Όσοι πιστοί του είδους (και όχι μόνο) προσέλθετε. 

Διανομή: Filmboy 

Στις αίθουσες από 06.11.14