What If - Φίλοι Ή Κάτι Παραπάνω

Παραγωγή: Καναδάς/Ιρλανδία – 2013 

Διάρκεια: 98 λεπτά

Είδος: Ρομαντική Κομεντί

Σκηνοθεσία: Michael Dowse

Πρωταγωνιστούν: Daniel Radcliffe, Zoe Kazan, Megan Park, Adam Driver, Mackenzie Davis, Rafe Spall, Lucius Hoyos, Jemima Rooper. 

Υπόθεση: Τορόντο Καναδάς. Ο Γουάλας (Daniel Radcliffe), βγαίνοντας από μια μεγάλη ερωτική απογοήτευση αποφασίζει να βάλει ένα τέλος στην ανυπαρξία της ερωτικής του ζωής, βλέποντας τους φίλους του να βρίσκουν ένας ένας το κατάλληλο ταίρι. Όταν γνωρίζεται τυχαία σε ένα πάρτι µε την χαριτωμένη Τσάντρι (Zoe Kazan), από την πρώτη στιγμή δεν μπορεί να βγάλει τα µάτια του από πάνω της. Όταν όμως την συνοδεύει μετά το πάρτι στο σπίτι της,  εκείνη τον αποθαρρύνει εξομολογούμενη ότι διατηρεί σοβαρό δεσµό από χρόνια. Παρόλα αυτά μένουν φίλοι, μέχρι που η πρόσκαιρη αποχώρηση του αγοριού της Τσάντρι στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους, τους φέρνει αντιμέτωπους με τα απωθημένα τους συναισθήματα, κάνοντας τη σχέση τους να κρέμεται από μια κλωστή. Κι αν… Τότε;

Όταν λοιπόν ο Χάρι (Πότερ) έβγαλε γένια και γνώρισε όχι τη Σάλι αλλά την Τσάντρι, γεννήθηκε μια πνευματώδης κωμωδία που χωρίς να ξεφεύγει από τις συμβάσεις του rom com  διαθέτει τις απαραίτητες κωµικοτραγικές παρεξηγήσεις αλλά και πνευµατώδεις διαλόγους που την κάνουν να ξεφεύγει από το μέσο ρομαντικό όρο. Η Ζόι Καζάν, εγγονή του μεγάλου Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη Ηλία Καζάν, βγάζει σπιρτάδα και ξεχειλίζει sex appeal, αν και το κυρίως κοινό της ταινίας έχει έρθει να φαντασιωθεί με την ενηλικίωση του μικρού μάγου Ντάνιελ Ράντκλιφ που τα καταφέρνει εξίσου καλά σαν νεαρό sex symbol. Το υπόλοιπο καστ διασκεδάζει αφάνταστα σε πολύ καλογραμμένους ρόλους. Μια μικρή ρομαντική απόλαυση που αποδεικνύει ότι κανένα είδος δεν εξαντλείται όταν υπηρετείται με γνώση και ταλέντο. Κορίτσια ο Ντάνιελ!!!

Διανομή: ΝΕΟ Films 

Στις αίθουσες από 09.10.14