Relatos Salvajes – Ιστορίες για Αγρίους

Παραγωγή: Αργεντινή/Ισπανία – 2014 

Διάρκεια: 122 λεπτά

Είδος: Κοινωνική Σάτιρα                               

Σκηνοθεσία: Damián Szifrón

Πρωταγωνιστούν: Liliana Ackerman, Rita Cortese, Ricardo Darín, Nancy Dupláa, Diego Gentile, Darío Grandinetti, Oscar Martínez, María Marull, Osmar Núñez, María Onetto, Erica Rivas, Leonardo Sbaraglia, Ricardo Truppel, Diego Velázquez, Julieta Zylberberg. 

Υπόθεση: Η ανισότητα, η αδικία, οι απαιτήσεις του κόσμου που ζούμε προκαλούν άγχος και κατάθλιψη οδηγώντας πολλές φορές σε ανεξέλεγκτα ξεσπάσματα. Οι χαρακτήρες του «Ιστορίες Για Αγρίους» διαβαίνουν τη λεπτή γραμμή που διαχωρίζει τον πολιτισμό από τη βαρβαρότητα. Η προδοσία ενός εραστή, η αναδρομή στο καταπιεσμένο παρελθόν, ακόμη κι ο εκνευρισμός ενός οδηγού, μπορούν να οδηγήσουν στην παραφροσύνη και την (ένοχη) απόλαυση του να χάνεις τον έλεγχο. Αυτή η ξεκαρδιστική και κατάμαυρη κωμωδία του Αργεντινού Νταμιάν Σιφρόν, που διεκδίκησε το φετινό Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, είναι μία συλλογή από έξι φαινομενικά ασύνδετες ιστορίες, οι οποίες όμως βρίσκουν κοινό παρονομαστή στο πώς η σημερινή πραγματικότητα, συχνά, μας καλεί να απευθυνθούμε σε άγρια ένστικτα για να τα βγάλουμε πέρα, αποκαλύπτοντας συγχρόνως τα όρια της κρίσης της σύγχρονης κοινωνίας.

Οι σπονδυλωτές ταινίες είχαν την τιμητική τους στην Ιταλία της δεκαετίας του 60, την Ιταλία του Ντίνο Ρίζι και του Αλμπέρτο Σόρντι, του Μονιτσέλι και του Μαστρογιάνι. Σ αυτό το σινεμά παραπέμπει η υπέροχη αυτή αργεντίνικη εισαγωγή στην αστική παράνοια κλείνοντας ταυτόχρονα το μάτι στο μεταμοντέρνο σινεμά του Ταραντίνο. Την παραγωγή συνυπογράφει ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, δίνοντας το δικό του παράδοξο και ανάλαφρο στίγμα. Το καστ της ταινίας περιλαμβάνει τους σημαντικότερους Αργεντινούς ηθοποιούς, ανάμεσά τους και ο Ρικάρντο Νταρίν («Εννέα Βασίλισσες» και «Το Μυστικό στα Μάτια της») ενώ τη μουσική υπογράφει ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ («Βαβέλ» και «Το Μυστικό του Brokeback Mountain») Γκουστάβο Σανταολάγια, κάνοντας ένα απολαυστικό σχόλιο α λα Ταραντίνο πάνω στη μουσική του Έννιο Μορικόνε. Μη το χάσετε με τίποτα!!! 

Διανομή: Σπέντζος Φιλμ & Seven Films 

Στις αίθουσες από 02.10.14