The Young and Prodigious T .S. Spivet – Ο Απρόβλεπτος κος Σπίβετ (και σε 3D)

Παραγωγή: Γαλλία/Καναδάς – 2013 

Διάρκεια:  105 λεπτά

Είδος: Οικογενειακή Περιπέτεια                     

Σκηνοθεσία: Jean-Pierre Jeunet                    

Πρωταγωνιστούν: Kyle Catlett, Helena Bonham Carter, Judy Davis, Callum Keith Rennie, Niamh Wilson, Jakob Davies, Rick Mercer, Dominique Pinon, Julian Richings, Richard Jutras, Mairtin O'Carrigan, Michel Perron, Dawn Ford, Susan Glover, James Bradford.           

Υπόθεση: Σε ένα απομονωμένο ράντσο, κάπου στις απέραντες κοιλάδες της Μοντάνα, ζει ο απρόβλεπτος κος Τ.Σ. Σπίβετ του τίτλου της ταινίας με την οικογένειά του. Ένα δεκάχρονο παιδί-θαύμα, με μοναδική έφεση και αγάπη για την επιστημονική έρευνα, τη χαρτογράφηση και τις εξεζητημένες εφευρέσεις. Ο μικρός μας εφευρέτης δεν είναι και το πιο συνηθισμένο παιδί της Αμερικάνικης επαρχίας, αλλά και η οικογένειά του φαντάζει κάπως ιδιαίτερη ξεκινώντας από τη μητέρα του, την οποία υποδύεται η ούτως ή άλλως ιδιαίτερη Έλενα Μπόναμ Κάρτερ. Η Δρ. Κλαιρ με τις εντομολογικές της έρευνες και το αφηρημένο ύφος της βρίσκεται πολύ μακριά από το αναμενόμενο πρότυπο επαρχιώτισσας Αμερικάνας.είναι κάθε άλλο παρά μια συμβατική νοικοκυρά της αμερικανικής επαρχίας. Ο μπαμπάς πάλι είναι ένα απολίθωμα του παλιού γουέστ, ένας καουμπόϋ που ζει κολλημένος στον 19ο αιώνα. Τα αδέλφια του κ. Σπίβετ είναι ο Λέιτον, διαμετρικά αντίθετος δίδυμος αδελφός του και η δεκατετράχρονη Γκρέισι, μια «τυπική» έφηβη της Αμερικάνικης επαρχίας, αφοσιωμένη στην προετοιμασία για την κατάκτηση του τίτλου «Μις Αμερική».  Η παράξενη συνύπαρξη των μελών της οικογένειας Σπίβετ, θα διαταραχθεί ξαφνικά, όταν ο Τ.Σ. λάβει ένα τηλεφώνημα με το πιο απίστευτο νέο της δεκάχρονης ζωής του: Το δημοφιλέστερο και πιο έγκυρο ίδρυμα τεχνολογίας στον πλανήτη, το περίφημο «Smithsonian» αποφάσισε να βραβεύσει μια από τις τελευταίες του σπουδαίες εφευρέσεις με το περιβόητο βραβείο «Baird»! Ποια είναι αυτή η εφεύρεση; Μα φυσικά η «Μηχανή Αέναης Κίνησης»! Δίχως λοιπόν αρχικά να το αναφέρει στους γονείς του και χωρίς δεύτερη σκέψη, ο μοναδικός κύριος Σπίβετ αποφασίζει να φτιάξει τη βαλίτσα του και να ξεκινήσει ένα απίστευτο ταξίδι ζωής με προορισμό το μουσείο Smithsonian στην πρωτεύουσα Γουάσινγκτον. Εκεί, στα κεντρικά γραφεία του ιδρύματος, κανείς δεν έχει υποψιαστεί ποτέ, φυσικά, ότι ο μεγάλος εφευρέτης και λαμπρός επιστήμονας που αναμένεται να αλλάξει τη ροή της ιστορίας δεν είναι παρά ένας δεκάχρονος από την Αμερικάνικη επαρχία που όμως κουβαλά μαζί του ένα βαρύ και σκοτεινό μυστικό (που δεν θα αποκαλύψουμε)…

Η Αμελί σε μοντέλο Αϊνστάιν προεφηβικής ηλικίας η πώς να μεταφέρεις με επιτυχία το εκκεντρικό σου σύμπαν μέσα στο εκκεντρικό σύμπαν κάποιου άλλου, συγκεκριμένα του 34χρονου Αμερικανού συγγραφέα-φαινόμενο Ρέιφ Λάρσεν, του οποίου το πρώτο φαντασμαγορικό μυθιστόρημα με ήρωα τον ιδιόρρυθμο 10χρονο εφευρέτη Σπίβετ αποτέλεσε τη βάση για την επιστροφή στις οθόνες του αγαπημένου Γάλλου δημιουργού. Ο Ζενέ δημιουργεί ένα φανταχτερό τρισδιάστατο κόσμο, υπέροχα φωτογραφημένο (βραβείο Σεζάρ καλύτερης φωτογραφίας), όπου τοποθετεί το μικρό του ιδιοφυή ήρωα και τον στέλνει σε ένα πνευματικό ταξίδι με προορισμό την καρδιά της επιστήμης αλλά και την ανακάλυψη της ουσίας της ζωής.

Αποκάλυψη ο νεαρός Κάιλ Κάτλετ στον ομώνυμο ρόλο και απολαυστικό το καστ που τον πλαισιώνει με πρώτη και καλύτερη τη μεγάλη κυρία του παράδοξου Έλενα Μπόναμ Κάρτερ.

Ένα διδακτικό και ψυχαγωγικό κομψοτέχνημα για μικρούς και μεγάλους. Κορυφαία χρήση των τριών διαστάσεων και ατμοσφαιρικό κάντρι σάουντρακ. 

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 10.07.14