Βάφλες (Κλασική συνταγή)

Υλικά για 5 μερίδες


2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

1 κ.γλ. αλάτι

4 κ.γλ.  μπέικιν πάουντερ

2 κ.σ. λευκή ζάχαρη

2 αυγά

1 1/2 φλ. ζεστό γάλα

1/3 φλ. βούτυρο, λιωμένο

1 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη


 

Εκτέλεση


1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη. Αφήστε το στην άκρη.

2. Προθερμάνετε τη μηχανή βάφλας στην επιθυμητή θερμοκρασία.

3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε τα αυγά. Προσθέστε το γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια. Ρίξτε το μίγμα γάλακτος στο μίγμα αλευριού. Ανακατέψτε καλά να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.

4. Με μικρή κουτάλα βάλτε το χυλό στη μηχανή βάφλας. Ψήστε τις βάφλες μέχρι να ροδίσουν και και να γίνουν τραγανές. Σερβίρετε αμέσως.


Hints & Tips

Γαρνίρεται τις βάφλες με παγωτό, σιρόπι καραμέλας, κρέμα σοκολάτας, φρούτα, άχνη ζάχαρη κ.α.