Rise of the Planet of the Apes - Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Εξέγερση

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2011

Είδος: Περιπέτεια Επιστημονικής Φαντασίας

Σκηνοθεσία: Rupert Wyatt

Πρωταγωνιστούν: James Franco, Freida Pinto, Andy Serkis, Brian Cox, John Lithgow, Tom Felton, David Hewlett, Chelah Horsdal

Υπόθεση: Ένα αγωνιώδες θρίλερ, γεμάτο μηνύματα για το μέλλον της ανθρωπότητας, με πρωταγωνιστές τον υποψήφιο για Όσκαρ Τζέιμς Φράνκο ("127 Hours") και τη Φρίντα Πίντο ("Slumdog Millionaire"). Η ταινία διαδραματίζεται στο σύγχρονο Σαν Φρανσίσκο, όπου τα πειράματα του ανθρώπου στην επιστήμη της γενετικής οδηγούν στην ανάπτυξη της νοημοσύνης των πιθήκων, που ξεκινούν έναν πόλεμο με στόχο την κυριαρχία τους στον πλανήτη. Ο ερευνητής Γουίλ Ρόντμαν που πειραματίζεται πάνω σε μια νέα θεραπεία της νόσου του Αλτσχάιμερ κάνοντας τεστ σε ένα χιμπατζή τον Σήζαρ ανακαλύπτει τυχαία μια νέα μέθοδο ανάπτυξης του εγκεφάλου τροποποιώντας τη σκέψη του Σήζαρ που έτσι αποκτά υψηλή ανθρώπινη νοημοσύνη. Όταν όμως τα αποτελέσματα της δουλειάς του Γουίλ αποκαλύπτονται οι αρχές κλείνουν τον Σήζαρ που θεωρείται επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια σε κλουβί. Αυτός, έξαλλος, βρίσκει τρόπο να μεταδώσει τη «θεραπεία» του και σε άλλους πιθήκους και η εξέγερση για την κυριαρχία στον πλανήτη ξεκινά με ολέθρια αποτελέσματα.

Ο "Πλανήτης των Πιθήκων: Η Εξέγερση" είναι μια νέα ματιά σε μια από τις πιο αγαπημένες και επιτυχημένες σειρές ταινιών της Twentieth Century Fox. Η ταινία όμως οφείλει τη γένεσή της τόσο στις προηγούμενες ταινίες της σειράς όσο και στο "Avatar": Η βραβευμένη με Oscar ομάδα ειδικών εφέ που έφερε στην μεγάλη οθόνη τους κόσμους του "Avatar" αλλά και της τριλογίας του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών", ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχυ δημιουργώντας ένα CGI πίθηκο, που δίνει μια δραματική ερμηνεία με πρωτοφανή συναισθήματα και ευφυία, και επικές μάχες πάνω στις οποίες στηρίζεται το μέλλον των ανθρώπων και των πιθήκων. Πίσω από την ψηφιακή εικόνα του Σήζαρ κρύβεται ο Andy Serkis το θρυλικό Golum της τριλογίας του Άρχοντα.

Διάρκεια: 106 λεπτά.