The Invisible Woman - Η Αόρατη Γυναίκα

Παραγωγή: Βρετανία- 2013

Διάρκεια: 111 λεπτά

Είδος: Δράμα Εποχής

Σκηνοθεσία: Ralph Fiennes

Πρωταγωνιστούν: Ralph Fiennes, Felicity Jones, Kristin Scott Thomas, Tom Hollander, Joanna Scanlan, Michelle Fairley, Jonathan Harden, Tom Burke, Perdita Weeks, John Kavanagh, Christos Lawton.

Υπόθεση: Βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα. Ο Κάρολος Ντίκενς απολαμβάνει τη φήμη του καλύτερου μετά τον Σαίξπηρ συγγραφέα στην Αγγλική γλώσσα. Όταν γνωρίζει  τη Νέλι, μια άσημη νεαρή ηθοποιό, παρά την πολύ μεγάλη διαφορά ηλικίας που τους χωρίζει και παρά το ότι είναι παντρεμένος την κάνει ερωμένη του. Αν και τα κουτσομπολιά οργιάζουν η σχέση τους αντέχει για χρόνια και τελειώνει μόνο με τον θάνατο του Ντίκενς, μένοντας για πάντα κρυμμένη στη αφάνεια. Πολλά χρόνια αργότερα η Νέλι, όντας πια μια φαινομενικά τουλάχιστον ευτυχισμένη σύζυγος και μητέρα, αναπολεί με θλίψη τις ευτυχισμένες αναμνήσεις της από το δημιουργό του Όλιβερ Τουίστ.

Περνώντας για δεύτερη φορά πίσω από την κάμερα ο υπέροχος Βρετανός ηθοποιός Ρέιφ Φάινς σκηνοθετεί τον εαυτό του σε μια παθιασμένη ιστορία με υποψήφια για Oscar και BAFTA κοστούμια και δαντέλες αλλά και με πολύ ψυχή και ένταση. Η Βικτωριανή εποχή στα πολύ γοητευτικά της.

Διανομή: Σπέντζος Φιλμς

Στις αίθουσες από 13.03.14