Ender’s Game – Η Εκδίκηση του Ender

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2013

Διάρκεια:  114 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Επιστημονικής Φαντασίας

Σκηνοθεσία: Gavin Hood

Πρωταγωνιστούν: Asa Butterfield, Harrison Ford, Hailee Steinfeld, Abigail Breslin, Ben Kingsley, Viola Davis, Aramis Knight, Suraj Partha, Moises Arias, Khylin Rhambo, Jimmy 'Jax' Pinchak, Nonso Anozie.

Υπόθεση: Στο απώτερο μέλλον και  μετά από μια καταστροφική επίθεση των εξωγήινων μυρμηγκοειδών Formics, οι κάτοικοι της Γης αφυπνίστηκαν και ξεκίνησαν να προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη δεύτερη επίθεση. Γι’ αυτό το σκοπό συγκέντρωσαν τα πιο έξυπνα παιδιά από όλο τον κόσμο, ώστε να ανατραφούν και να εκπαιδευτούν ως πολεμιστές στο Σχολείο του Πολέμου, ένα διαστημικό σταθμό, όπου θα ανταγωνιστούν μεταξύ τους για να αναδειχθεί ο ανώτατος διοικητής των παγκόσμιων στρατιωτικών δυνάμεων. O Ender Wiggins (Asa Butterfield) είναι αυτός που ξεχωρίζει από την αρχή. Υπερτερεί έναντι των υπολοίπων, αφού διαθέτει ένα σπάνιο συνδυασμό ευφυΐας και στρατηγικών ικανοτήτων. Καθώς, όμως, το αγόρι προετοιμάζεται για την τελική δοκιμασία, εγείρονται κάποιες αμφιβολίες μέσα του για την αποστολή που καλείται να αναλάβει. Είναι αυτός, άραγε, ο πιο πρόσφορος τρόπος, για να επιτευχθεί η ειρήνη;

Η πολυαναμενόμενη προσαρμογή για τη μεγάλη οθόνη του ομώνυμου βραβευμένου μυθιστορήματος φαντασίας του Orson Scott Card είναι γεγονός. Γραμμένη και σκηνοθετημένη από το Νοτιοαφρικανό Gavin Hood (Tsotsi, X-Men Origins: Wolverine) σηματοδοτεί και την επιστροφή του Harrison Ford στο είδος που τον καθιέρωσε. Διάσημο έργο ενός αντιφατικού και περιβόητου αλλά σπουδαίου συγγραφέα που ανήκει στην Αμερικάνικη Χριστιανική Δεξιά  τη μια στιγμή αποθεώνει ιδεολογικά το μιλιταρισμό και την επόμενη τον ανατρέπει.  Τα καλά νέα της ταινίας είναι η στιβαρή παρουσία του νεαρού πρωταγωνιστή που έγινε διάσημος από το Hugo του Scorsese και το εντυπωσιακό design  που σε συνδυασμό με το καλογραμμένο σενάριο δεν αφήνουν το θεατή να βαρεθεί ούτε στιγμή. Πάντως η ταινία δεν γνώρισε την εμπορική επιτυχία που της άξιζε πιθανόν και λόγω της αμφιλεγόμενης προσωπικότητας του συγγραφέα της και δεν αναμένεται sequel με τις νέες περιπέτειες του μικρού Ender.

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 23.01.14