Lee Daniels' The Butler - Ο Μπάτλερ

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2013

Διάρκεια: 132 λεπτά

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: Lee Daniels

Πρωταγωνιστούν: Forest Whitaker, Oprah Winfrey, Cuba Gooding, Jr., Lenny Kravitz, David Oyelowo, Elijah Kelley, David Banner, Mariah Carey, Terrence Howard, Adriane Lenox, Yaya DaCosta, Alex Pettyfer, Vanessa Redgrave, Clarence Williams III, Aml Ameen, Colman Domingo, Robin Williams, James DuMont, Robert Aberdeen, James Marsden, Minka Kelly, Liev Schreiber, John Cusack, Alex Manette, Colin Walker, Alan Rickman, Jane Fonda, Stephen Rider, Nelsan Ellis, Jesse Williams.

Υπόθεση: Ο Αφροαμερικανός Σέσιλ Γκαίηνς, γόνος πάμπτωχης οικογένειας του Νότου στη δεκαετία του 1920 γίνεται υπηρέτης στο σπίτι των Λευκών αφεντικών της περιοχής και στο πέρασμα του χρόνου καταφέρνει να προβιβασθεί σε ξενοδοχουπάλληλο και από κει να φθάσει μέχρι το Λευκό Οίκο όπου και γίνεται ο έμπιστος μπάτλερ γενεών και γενεών Αμερικανών προέδρων, έχοντας ως φόντο τα προβλήματα της Οικογένειάς του αλλά και το ανερχόμενο κίνημα συνειδητοποίησης και διεκδίκησης Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Η αληθινή ιστορία ενός μαύρου Φόρεστ Γκαμπ με μπόλικες πινελιές φαντασίας και συγκίνησης από τον υποψήφιο για Όσκαρ δημιουργό της «Μονάκριβης» με πολυπρόσωπο και εξαιρετικό καστ αλλά και μια σπάνια εμφάνιση της βασίλισσας της Τηλεόρασης Όπρα Γουίνφρι. Τεράστια επιτυχία στο Αμερικάνικο Box Office δεν συνάντησε όμως εξίσου ομόθυμη θετική υποδοχή από τους κριτικούς. Η ταινία αγνοήθηκε στις Χρυσές Σφαίρες όμως είναι υποψήφια στα Βραβεία SAG  για το καστ την συμπρωταγωνίστρια και το σπουδαίο πρωταγωνιστή της Φόρεστ Γουίτακερ! Η Αίθουσα της Ιστορίας όπως διακρίνεται από το διάδρομο που οδηγεί στην κουζίνα…

Διανομή: Village Films

Στις αίθουσες από 19.12.13