Καλλιτέχνης ή μπαρόκ;

Μπροστά σε αυτό το στιλιστικό δίλημμα θα βρεθείτε αν παρατηρήσετε τις βιτρίνες στις πιο trendy περιοχές του Παρισίου με προτάσεις για την ανδρική μόδα του φετινού χειμώνα.

Από τη μία, το μπαρόκ που είδαμε σε πολλές πασαρέλες, δίνει δυναμικό «παρών» και στα ανδρικά σύνολα, με το κόκκινο χρώμα να κυριαρχεί σε ρούχα και αξεσουάρ, όπως η γραβάτα με τους αρλεκίνους στο περίφημο Ciseaux D’ Argent απέναντι από το Λούβρο. Χρυσό και ανάγλυφα μπροκάρ υφάσματα «φωνάζουν» πολυτέλεια και κλασσική αριστοκρατία, όπως σε αυτό εδώ το σύνολο από τη συλλογή Paul & Joe Men, που ολοκληρώνεται με –τι άλλο;- ένα κατακόκκινο σακάκι με διπλή σειρά από χρυσά κουμπιά. 

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, το στιλ μας πρέπει να υποστηρίζει και να υποστηρίζεται από τον χαρακτήρα μας. Έτσι, αν πιστεύετε ότι ο σνομπισμός της τάσης μπαρόκ δεν ανταποκρίνεται ακριβώς στο δικό σας attitude, αν αισθάνεστε περισσότερο αμφισβητίας ή φύση καλλιτεχνική, τότε τα παπούτσια με τις χαρακτηριστικές χρωματιστές «πιτσιλιές» -ας μου επιτραπεί η έκφραση- που θυμίζουν την τεχνοτροπία στα αριστουργήματα του Jackson Pollock, κάνουν δυναμικό come back σε μποτάκια ή δετά από τον Jean Baptiste Rautureau, και μπορούν να συμπληρώσουν τα αγαπημένα σας σύνολα χωρίς να σας προβληματίσουν ιδιαίτερα με χρωματικούς ή άλλους συνδυασμούς, αφού αυτά θα είναι οι «πρωταγωνιστές» του όλου look. Φορέστε τα με πουκάμισο, πουλόβερ και τζην για casual chic εμφανίσεις (τα μαύρα μποτάκια με ένα κόκκινο πουλόβερ θα κάνουν αίσθηση) ή τολμήστε να τα φορέσετε με ένα χαλαρό κοστούμι σε όχι πολύ σκούρο χρώμα για να κάνετε τη διαφορά σε μία επίσημη εκδήλωση. 
Αποφύγετε τα μονοχρωματικά σύνολα. 

Πόλα Τσώνη