Rush

Παραγωγή: ΗΠΑ/Γερμανία/Βρετανία - 2013

Διάρκεια: 123 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: Ron Howard

Πρωταγωνιστούν: Chris Hemworth, Daniel Bruhl, Olivia Wilde, Alexandra Maria Lara, Pierfrancesco Favino, David Calder, Natalie Dormer, Stephen Mangan.

Υπόθεση: Φόρμουλα 1 1975: Ο Νίκι Λάουντα οδηγεί τη Φεράρι στην κορυφή του παγκόσμιου πρωταθλήματος, σπάζοντας το επταετές σερί της Φόρντ και τοποθετώντας τα θεμέλια για την επόμενη σεζόν, μια σεζόν για γερά νεύρα. Πρόκειται για το δραματικό 1976, όπου και τοποθετείται η ιστορία της ταινίας…

Τα πρώτα στάδια της νέας σεζόν δεν μαρτυρούσαν την ένταση που αναμενόταν να ξεσπάσει μέσα στη χρονιά.  Ο Νίκι Λάουντα, έχοντας ξεκινήσει με φόρα από την πρωτιά που κατέκτησε το 1975, καταφέρνει να αποσπάσει 6 πρωτιές από τους 9 πρώτους αγώνες της σεζόν, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στις άλλες δυο και την τρίτη θέση στην τελευταία αναμέτρηση. Το βάθρο του ανήκε και αυτό ήταν σαφές. Στα μέσα της σεζόν, ο Λάουντα με τη Φεράρι έμοιαζαν να έχουν εξασφαλίσει ένα ασφαλές προβάδισμα στην κατάταξη αφήνοντας κατά πολύ πίσω τον δεύτερο της συνολικής βαθμολογίας. Ενώ ο Λάουντα επικρατούσε θριαμβευτικά, ο Τζέιμς Χάντ, ο οποίος έμελλε να αποτελέσει τον ισχυρό του ανταγωνιστή, αγκομαχούσε αγχωμένος, αφού στην παρθενική του χρονιά με την Μακλάρεν δεν κατάφερε να τερματίσει στις 4 από τις έξι πρώτες αναμετρήσεις της σεζόν. Ωστόσο η μοίρα επεφύλασσε διαφορετικά πράγματα στη συνέχεια…and the rest is history.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 19.09.13