Yi Dai Zong Shi - The Grandmaster

Παραγωγή: Χονγκ Κογκ/Κίνα- 2013

Διάρκεια: 130 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Πολεμικών Τεχνών Εποχής

Σκηνοθεσία: Wong Kar Wai

Πρωταγωνιστούν:  Tony Leung, Zhang Ziyi, Chang Chen, Zhao Benshan, Song Hye-kyo,

Wang Qingxiang.

Υπόθεση: Η ταινία ξεκινά από την εξιστόρηση της ζωής του Ιπ Μαν, του θρυλικού δασκάλου του Μπρους Λι και εξελίσσεται στο πορτρέτο μιας περασμένης εποχής, ενός χαμένου κόσμου. Ο Ιπ Μαν γεννήθηκε στο Φοσάν, στη Νότια Κίνα, από πλούσια οικογένεια. Συχνάζει πολύ στο Gold Pavillion, έναν πολυτελή οίκο ανοχής, που εξυπηρετεί και ως σημείο συνάντησης για τις αυθεντίες του Κουνγκ Φου. Το 1936, η Κίνα βρίσκεται σε αναταραχή και στα πρόθυρα διαμελισμού. Οι Ιάπωνες έχουν εισβάλλει στα βορειοανατολικά της χώρας, στη Μαντζουρία. Ο δάσκαλος του Κουνγκ Φου Γκονγκ Μπόσεν, αφήνει το σπίτι του στα ιαπωνικά κατεχόμενα, και φτάνει στο Φοσάν. Το Gold Pavilion του επιφυλάσσει μια τελετή προκλήσεων και επίδειξης πολεμικών τεχνών, με αφορμή τη συνταξιοδότηση του. Η κόρη του, Γκονγκ Ερ, μοναδική κληρονόμος της τεχνικής «64 χέρια», θα έρθει εκεί αντιμέτωπη με τον Ιπ Μαν για πρώτη φορά.

Το THE GRANDMASTER, η νέα πολυαναμενόμενη ταινία του Γουόνγκ Καρ Γουάι, μετά από έξι χρόνια προγραμματισμού κι άλλα τρία γυρισμάτων, φτάνει στη μεγάλη οθόνη για να διηγηθεί τη ζωή και το έργο του θρυλικού δάσκαλου του Kung Fu, Ιπ Μαν που έδρασε κατά

τη θυελλώδη εποχή που ακολούθησε την πτώση της τελευταίας Δυναστείας της Κίνας, μια εποχή χάους, διαίρεσης και πολέμου, αλλά ταυτόχρονα και χρυσή εποχή για τις πολεμικές τέχνες. Χρόνια έρευνας και μελέτης των πολεμικών τεχνών, εξασφάλισαν την πιστή αναπαράσταση και αυθεντικότητα της, με τις χορογραφίες του Γιούν Γο Πινγκ (Matrix, Kill Bill, Τίγρης και Δράκος κτλ). Οι τρεις πρωταγωνιστές Τόνι Λιουνγκ, Ζανγκ Ζιγί και Τσανγκ Τσεν περάσανε χρόνια προπόνησης στο Κουνγκ Φου για τους ρόλους τους. Μεγάλη εμπορική επιτυχία στην Ασία.

Διανομή: Seven Films & Σπέντζος Φιλμς

Στις αίθουσες από 05.09.13