Mud – Ένα Καλοκαίρι

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2012

Διάρκεια: 130 λεπτά

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: Jeff Nichols

Πρωταγωνιστούν: Matthew McConaughey, Tye Sheridan, Sam Shepard, Reese Witherspoon, Jacob Lofland, Michael Shannon, Joe Don Baker, Ray McKinnon, Sarah Paulson, Paul Sparks, Stuart Greer, Michael Abbott, Jr.

Υπόθεση:  Ο 14χρονος Έλλις, ζει με τους γονείς του σε ένα πλωτό σπίτι, στις όχθες ενός ποταμού στο Άρκανσας. Ένα πρωί το σκάει από το σπίτι, για να συναντήσει τον καλύτερο του φίλο, Νέκμπον και να πάνε μαζί να εξερευνήσουν μια βάρκα που είδαν σκαλωμένη ψηλά στα δέντρα, στις όχθες του Μισισιπή, απομεινάρι μιας τρομερής πλημμύρας.   

Όταν σκαρφαλώνουν ανακαλύπτουν ότι κάποιος ήταν εκεί πριν από αυτούς: βρίσκουν φρέσκο φαγητό μέσα στη βάρκα και ακολουθώντας τα ίχνη που βρίσκουν στην όχθη, γνωρίζουν το Μαντ. Η εμφάνιση του προδίδει ότι χρειάζεται βοήθεια∙ υπόσχεται στα νεαρά αγόρια να τους δώσει τη βάρκα σε αντάλλαγμα να του φέρνουν φαγητό.  Κάπως έτσι θα ξεκινήσει μια φιλία μεταξύ τους και θα μάθουν ότι ο Μαντ καταζητείται για φόνο, αλλά το μόνο που τον απασχολεί είναι να βρει την παλιά του αγάπη, Τζούνιπερ την οποία και θα τον βοηθήσουν να συναντήσει ξανά…Η αγάπη, μέσα από τις ταλαιπωρίες και τις δυστυχίες και τα βάσανα, πάντα θριαμβεύει.

Αξιοσέβαστη σύγχρονη εκδοχή των μουλιασμένων από την υγρασία του Νότου κλασσικών περιπετειών του μεγάλου συγγραφέα Μαρκ Τουαίν (Χακλμπέρι Φιν) με επιρροές, όπως δήλωσε ο ταλαντούχος δημιουργός της, και από άλλους κλασσικούς Αμερικανούς λογοτέχνες. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κανών και ρεσιτάλ ερμηνείας από τον Μάθιου Μακόναχι που ενδέχεται να τον οδηγήσει στην κούρσα των φετινών Όσκαρ. Δίπλα του ο νεαρός Τάϊ Σέρινταν, ανακάλυψη του Τέρενς Μάλικ στο Δέντρο της Ζωής. Από τον Τζεφ Νίκολς, τον 35χρονο πολλά υποσχόμενο δημιουργό του πολυβραβευμένου Καταφύγιου (Take Shelter -2011).

Διανομή: Seven Films με τη συνεργασία της Σπέντζος Φιλμς

Στις αίθουσες από 18.07.13