Venom GT

Σχεδόν όλοι ξέρουμε την Bugatti Veyron σαν το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής (και το ακριβότερο). Βέβαια από την άλλη πλευρά του ατλαντικού οι Αμερικάνοι έχουν άλλη άποψη μιας και στους δρόμους τους έκανε την εμφάνιση του το Venom GT της εταιρίας Hennessey και από ότι λένε «κοιτάει στα μάτια» την Veyron. 

Ο στάβλος του Venom GT έχει 1244 αλογάκια (τα οποία σαφώς θα θέλουν και πολύ τάισμα σε καύσιμο). Τα 1244 αλογάκια τα παράγει ένας bi turbo αλουμινένιος V8 κινητήρας 7 λίτρων (εεε ρε τεκμήριο και φόρο πολυτελείας που θα έχει :-P ) ο οποίος δίνει στο αυτοκίνητο την τελική ταχύτητα των 447 km/h. Τα 0-100 έρχονται σε μόλις 2.7 sec ενώ τα 0-300 σε 13,6 sec (ο χρόνος αυτός αποτελεί και ρεκόρ Guinness).

Από λεφτά τώρα τζάμπα πράγμα αφού κοστίζει μόνο 750.000 euro (στην Αμερική βέβαια).. άρα εδώ στην Ελλάδα βάλε μεταφορικά, εκτελωνισμούς, φόρους, χαρτόσημα, γρηγορόσημα κτλ………χμμμμ....... καλύτερα να μεταναστεύσετε στο Αμέρικα εάν θέλετε να αγοράσετε μία.
Αλλά παρόλ’ αυτά… αν οπωσδήποτε θέλετε να το οδηγήσετε στους Ελληνικούς δρόμους, να το βάλετε στα Μέγαρα και στις Σέρρες ή να το παρκάρετε πρώτη μούρη έξω από τα μπουζούκια καλό θα είναι να πάρετε σειρά μιας και η παραγωγή είναι μόλις 10 αυτοκίνητα / έτος και ήδη το πρώτο (σε cabrio έκδοση κατά παραγγελία) πουλήθηκε στον τραγουδιστή του συγκροτήματος Aerosmith… Steve Tyler.

Αρκετά έγραψα για το Venom GT, μη τα περιμένετε όλα από εμένα. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Venom GT καθώς και video από το ρεκόρ Guinness που έκανε μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα www.venomgt.com

by Harry Papaeleou