Η Sony επεκτείνει τη σειρά φακών E-mount και σας προσφέρει ακόμα περισσότερους τρόπους για να βλέπετε τον κόσμο σας

Οι φωτογράφοι και οι δημιουργοί βίντεο θα έχουν πλέον στη διάθεσή τους ακόμα δυο μοντέλα στη σειρά εναλλάξιμων φακών E-mount, για φωτογραφικές μηχανές αE-mount και ημι-επαγγελματικές βιντεοκάμερες E-mount της Sony. 

Eυρυγώνιος φακός pancakeE 20mmF2.8

Αυτός ο μικρού εστιακού μήκους φακόςpancake 20mm, είναι εξαιρετικά λεπτός και ιδανικός σύντροφος για τις περιπέτειές σας με τη φωτογραφική μηχανή α E-mount.

Ο ευρυγώνιος φακός 20mm (ισοδύναμο με 35mm εστιακό μήκος) και το διάφραγμα F2.8 θα σας συνοδεύσουν σε πολλές καθημερινές λήψεις - από εσωτερικά πλάνα μέχρι τοπία, και σκηνές στους δρόμους. Η εξαιρετική αντίθεση και η ανάλυση έχουν αυξηθεί από τη βελτιωμένη ευκρίνεια στις περιοχές των γωνιών και ικανοποιούν ακόμα και τον πιο απαιτητικό φωτογράφο.

Ισχυρός τηλεφακός E PZ18-200mm F3.5-6.3 OSS

Με ένα μεγάλο εύρος μεγέθυνσης 11x, αυτός ο τηλεφακός υψηλής ποιότητας αποτελεί τον ιδανικό σας συνεργάτη για βιντεοσκοπήσεις με Full HD βιντεοκάμερες με εναλλάξιμους φακούς E-mount. Η NEX-VG30EH διαθέτει, ήδη, αυτόν τον ισχυρό φακό ζουμ E PZ 18-200mm F3.5-6.3 OSS.

Ένας μοχλός ζουμ, κατάλληλα τοποθετημένος, σε συνδυασμό με ένα διακόπτη στην κάνη του φακού, σας βοηθούν να επιλέξετε την ταχύτητα του ζουμ σε έξι βήματα – από αργές, όμορφες αλλαγές στην προοπτική μέχρι έντονα εφέ γρήγορου ζουμ (crash-zoom). Το ισχυρό ζουμ, χάρη στον πρόσφατα ανεπτυγμένo εσωτερικό μηχανισμό γραμμικής προσαρμογής της εστίασης, έρχεται να συμπληρώσει η εξαιρετικά ομαλή, αθόρυβη εστίαση και η λειτουργία διαφράγματος.Μπορείτε επίσης να ελέγχετε το ζουμ, απευθείας, στις βιντεοκάμερες NEX-VG900, NEX-VG30 και NEX-FS700*. 

*Είναι απαραίτητη η αναβάθμιση του υλικολογισμικού (firmware) για τη βιντεοκάμερα NEX-FS700.

Η ενσωματωμένη λειτουργία σταθεροποίησης εικόνας OpticalSteadyShot μειώνει τα προβλήματα που δημιουργούνται από το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής και διευκολύνει τη χρήση χαμηλότερων ταχυτήτων κλείστρου, χωρίς το θόλωμα της εικόνας, όταν κρατάτε τη μηχανή στο χέρι σας. Η λειτουργία ActiveMode αυξάνει, επιπλέον, τη σταθεροποίηση στο ευρύ άκρο του εύρους του ζουμ 11x – ακόμα και όταν περπατάτε. Για αυτόν το λόγο, αυτός ο φακός αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για ομαλές και σταθερές εικόνες βίντεο.

Παρόλο που έχει υποστεί βελτιώσεις για λήψη βίντεο, αποτελεί, πάντα, μία ευέλικτη επιλογή για λήψεις φωτογραφιών με φωτογραφικές μηχανές α με εναλλάξιμους φακούς E-mount της Sony – από αχανή τοπία, μέχρι έντονα κοντινά πλάνα της άγριας φύσης και των αθλητών.

Η οικογένεια των φακώνE-mount μεγαλώνει κι άλλο

Η οικογένεια των E-mount αποτελείται από δεκατρείς φακούς και δυο μετατροπείς, και καλύπτει σχεδόν όλες τις συνθήκες λήψεων με φωτογραφική μηχανή α E-mount ή με βιντεοκάμερα με E-mount, της Sony. Καλύπτοντας όλο το εύρος των φακών, από τους υπερευρυγώνιους, τους ισχυρούς τηλεφακούς, τους μακροσκοπικούς και γρήγορους φακούς, και τους φωτεινούς φακούς prime, η σειρά περιλαμβάνει εξαιρετικά οπτικά συστήματα από τη Sony και την Carl Zeiss. Με κομψότητα που χαρακτηρίζει τη φωτογραφική σας μηχανή α E-mount, κάθε φακός E-mount προσφέρει ραφιναρισμένη απόδοση και εύκολο χειρισμό.

Οι νέοι εναλλάξιμοι φακοί E-mount για φωτογραφικές μηχανές α E-mount και βιντεοκάμερες E-mount, από τη Sony, θα είναι διαθέσιμοι στην αγορά, ως εξής: οι E 20mm F2.8 από τον Απρίλιο και οι EPZ18-200mmF3.5-6.3 OSS από τον Φεβρουάριο του 2013. 

Τεχνικές προδιαγραφές

 

E PZ18-200mm F3.5-6.3 OSS

E 20mm F2.8

Διαμόρφωση φακών

12 ομάδες, 17 στοιχεία (5 ασφαιρικές επιφάνειες, 1 γυάλινο στοιχείο ED)

6 ομάδες, 6 στοιχεία

Εστιακό μήκος (ισοδύναμο με 35 mm)

27-300 mm

30 mm

Λεπίδες διαφράγματος

7

7

Ελάχιστο διάφραγμα

F22-F40

F16

Μέγιστη μεγιστοποίηση

0,35x (με αισθητήρα APS-C)

0,12x

Ελάχιστη απόσταση εστίασης

0,3-0,5 m

0,2 m

Διάμετρος φίλτρου

67 mm

49 mm

Διαστάσεις Διάμετροςx Μήκος (μέγ.)

93,2 x 99 mm

62,6 x 20,4 mm

Βάρος

649 γρ.

69 γρ.

Σύστημα σταθεροποίησης εικόνας

Ναι (Optical SteadyShot)

-

Εσωτερική μηχανή

Ναι

Ναι

AF για εγγραφή ταινιών

Ναι

Ναι

Άμεση Χειροκίνητη Εστίαση (DMF)

Ναι

Ναι

Εξωτερικό φινίρισμα

Κράμα αλουμινίου

Κράμα αλουμινίου

SonyEuropeLimitedd.t. SonyHellas, τηλ.: 210-6782000