Silver Linings Playbook – Οδηγός Αισιοδοξίας

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2012

Διάρκεια:  122 λεπτά

Είδος:  Δραματική Κομεντί 

Σκηνοθεσία: David O.Russell

Πρωταγωνιστούν: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Robert De Niro, Jacki Weaver, Chris Tucker, Anupam Kher, John Ortiz, Shea Whigham, Julia Stiles, Paul Herman, Dash Mihok, Brea Bee, Matthew Russell, Cheryl Williams, Patrick McDade.

Υπόθεση: Ο Μπράντλεϊ Κούπερ υποδύεται τον Πατ Σολατάνο, έναν πρώην δάσκαλο που έχει χάσει τα πάντα: τη δουλειά του, το σπίτι και τη γυναίκα του. Έχοντας περάσει τα τέσσερα τελευταία χρόνια σε ψυχιατρικό ίδρυμα ως πάσχων από διπολική διαταραχή, αναγκάζεται τελικά να γυρίσει στο σπίτι των γονιών του (Ρόμπερτ ΝτεΝίρο και Τζάκι Γουίβερ), αποφασισμένος να ανακτήσει την παλιά του ζωή, καθώς και την πρώην σύζυγο. Το μόνο που θέλουν οι γονείς του Πατ είναι να σταθεί ξανά στα πόδια του, τα πράγματα όμως περιπλέκονται όταν γνωρίζει την Τίφανι (Τζένιφερ Λόρενς), ένα μυστηριώδες κορίτσι με πολλά προβλήματα. Εκείνη προθυμοποιείται να τον βοηθήσει να επανασυνδεθεί με τη γυναίκα του και το μόνο που έχει να κάνει εκείνος είναι κάτι πολύ σημαντικό για να της το ανταποδώσει. Καθώς ο καιρός περνά, ένα αναπάντεχο δέσιμο δημιουργείται μεταξύ τους, και σημάδια αισιοδοξίας αρχίζουν να παρουσιάζονται στις ζωές τους.

Η ανάλαφρη και ρομαντική πλευρά της ζωής ενός μανιοκαταθλιπτικού, ενός απρόσμενου έρωτα και μιας οικογένειας που προσπαθεί να λύσει τα προβλήματά της με κωμικοτραγικά μερικές φορές αποτελέσματα έφεραν αυτή την κοινωνική κομεντί (βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μάθιου Κουίκ) στα σαλόνια της Αμερικάνικης Ακαδημίας με Οκτώ υποψηφιότητες Όσκαρ μεταξύ των οποίων και οι τέσσερις βασικοί ρόλοι (κάτι που σπάνια συμβαίνει). Να θυμίσουμε ότι πριν από 2 χρόνια η τελευταία ταινία του δυναμικού Ντέηβιντ Ο.Ράσελ  «The Fighter» έφυγε από την τελετή με 2 Όσκαρ ερμηνείας…

Διανομή: Odeon Films

Στις αίθουσες από 31.01.13 


Silver Linings Playbook / Οδηγός Αισιοδοξίας από Odeon