No

Παραγωγή: Χιλή/Γαλλία/ΗΠΑ - 2012

Διάρκεια:  118 λεπτά

Είδος:  Κοινωνικοπολιτικό  

Σκηνοθεσία: Pablo Larrain

Πρωταγωνιστούν: Gael Garcia Bernal, Antonia Zegers, Alfredo Castro, Luis Gnecco, Marcial Tagle, Nestor Cantillana, Jaime Vadell, Pascal Montero.

Υπόθεση: Το 1988, όταν ο δικτάτορας της Χιλης Αουγκούστο Πινοσέτ ετοιμάζεται για το δημοψήφισμα που θα καθορίσει την προεδρία του, η αντιπολίτευση αναθέτει σ' ένα νεαρό διευθυντή μάρκετινγκ την καμπάνια της. O Gael Garcia Bernal υποδύεται τον René Saavedra, ένα παράτολμο νεαρό στέλεχος μιας διαφημιστικής εταιρίας που ηγείται της εκστρατείας ‘ΝΟ', εναντίον του Πινοσέτ. Δεκαπέντε χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους καθεστωτικούς ο René δίνοντας παράλληλα την δική του μάχη στην προσωπική του ζωή, επιστρατεύει τους πιο δυνατούς όρους μάρκετινγκ και καταστρώνει ένα σχέδιο που οι ακτιβιστές της αντιπολίτευσης έχουν προθεσμία 27 ημέρες για να το εκτελέσουν σωστά, να υπερισχύσουν στο δημοψήφισμα και να απελευθερώσουν την χώρα τους.

Ο σκηνοθέτης του "Post Mortem", Pablo Larrain, γόνος πολιτικής οικογένειας ο ίδιος,  μεταφέρει στην οθόνη μια αληθινή ιστορία για τον δικτάτορα Πινοσέτ και φθάνει στις Υποψηφιότητες της Ακαδημίας για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας έχοντας στο μεταξύ βραβευθεί με το βραβείο CICAE στο Φεστιβάλ Κανών όπου η ταινία έκανε την θριαμβευτική πρεμιέρα της στο τμήμα Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο μεγαλύτερος σταρ της λατινικής Αμερικής Gael Garcia Bernal.

Διανομή: Strada Films

Στις αίθουσες από 31.01.13