The Master

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2012

Διάρκεια: 144 λεπτά.

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: Paul Thomas Anderson

Πρωταγωνιστούν: Joaquin Phoenix, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams, Ambyr Childers, Jesse Plemons, Rami Malek, Laura Dern, Madisen Beaty, Lena Endre, Kevin J. O'Connor, Amy Ferguson,   Joshua Close,  Patty McCormack, Fiona Dourif, David Warshofsky,  Steven Wiig,  W. Earl Brown.

Υπόθεση: Η ταινία παρακολουθεί τις περιπέτειες του περιπλανώμενου Φρέντι, τον οποίο υποδύεται ο Χοακίν Φίνιξ, ενός άστατου απόστρατου αξιωματικού του Ναυτικού, που αδυνατεί να κατασταλάξει σε μια ήρεμη ζωή καθώς και το απρόβλεπτο ταξίδι που ξεκινά όταν συναντάει ένα νεοσύστατο κίνημα που λέγεται The Cause. Νιώθοντας ξένος και χαμένος, ο Φρέντι μπαίνει στο The Cause όπου θα καταλήξει να γίνει άτυπος ‘κληρονόμος’ του φλογερού αρχηγού, του Λάνκαστερ Ντοντ, ερμηνευμένου από τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν. Και παρόλο που το The Cause διερευνά τη δύναμη των ανθρώπινων συναισθημάτων, η συντροφικότητα μεταξύ Φρέντι και Ντοντ θα καταλήξει σε έναν άγριο και ενδόμυχο αγώνα επιβολής.

Το The Master είναι η πρώτη ταινία που γυρίζεται σε φιλμ 65mm μετά από αρκετές δεκαετίες και αποτελεί μια οπτική και συναισθηματική πανδαισία γύρω από τη ζωή τριών ανθρώπων που κυνηγούν με πάθος το όραμά τους. 6η ταινία για το σπουδαίο Πωλ Τόμας Άντερσον, έρχεται σαν λαμπερό διαμάντι να προστεθεί στη συλλογή των υπέροχα απρόβλεπτων ταινιών του (Μανόλια, Θα Χυθεί Αίμα). Βραβείο σκηνοθεσίας, ανδρικής ερμηνείας για το Χοακίν Φένιξ αλλά και Διεθνούς Ένωσης Κριτικών στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βενετίας και τα Όσκαρ είναι θέμα χρόνου. Ο δημιουργός βέβαια αρνείται να συνδέσει την ιστορία της ταινίας με τη θρησκεία της Σαϊεντολογίας ωστόσο στο φίλο του Τομ Κρουζ, διάσημο σαϊεντολόγο, δεν άρεσε και πολύ, σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν στο Χόλιγουντ. Οψόμεθα…

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 06.12.12


The Master από Odeon