Holy Motors

Παραγωγή: Γαλλία/Γερμανία – 2012

Διάρκεια: 115 λεπτά.

Είδος: Φαντασίας

Σκηνοθεσία: Leos Carax

Πρωταγωνιστούν: Denis Lavant, Edith Scob, Eva Mendes, Michel Piccoli, Kylie Minogue, Jeanne Disson, Leos Carax, Nastya Golubeva Carax, Zlata, Elise Lhomeau, Geoffrey Carey, Reda Oumouzoune, Annabelle Dexter-Jones, Elise Caron, Corinne Yam.

Υπόθεση: Η ταινία αφηγείται την 24ωρη σουρεαλιστική οδύσσεια του αινιγματικού κυρίου Όσκαρ στους δρόμους ενός ονειρικού Παρισιού, μέσα από ένα διαδοχικό παιχνίδι ρόλων και μεταμορφώσεων. Δώδεκα χρόνια μετά το «Pola X», το ζωηρό παιδί του γαλλικού σινεμά, Λεό Καράξ, επιστρέφει με την αινιγματική φιγούρα του κυρίου Όσκαρ να ζει ταυτόχρονα περισσότερες από μία ζωές. Εγκληματίας, ζητιάνος, πατέρας, διευθυντής πολυεθνικής και τερατόμορφο πλάσμα συνυπάρχουν και αλληλοσυγκρούονται σε έναν άνθρωπο. Τον υποδύεται ο Ντενί Λαβάντ, για τέταρτη φορά πρωταγωνιστής σε ταινία του Καράξ. Όμως, που αρχίζει και που τελειώνει ο κάθε "ρόλος" και που βρίσκεται τελικά η αλήθεια του;

Η ταινία, που εντυπωσίασε στο πρόσφατο φεστιβάλ των Καννών και θεωρήθηκε ύμνος στο σινεμά, άνοιξε και την αυλαία του πρόσφατου 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα φόρο τιμής στην ανθρώπινη ψυχή και την ελευθερία του σινεμά, μια ταινία με επιρροές από τις κλασσικές ταινίες φανταστικού του Ζωρζ Φρανζύ στη δεκαετία του 50, μια ταινία που τελικά δεν είναι δυνατόν να καταταχθεί πουθενά με τους Εύα Μέντες, Κάιλι Μινόγκ και Μισέλ Πικολί σε απρόβλεπτες εμφανίσεις.

Διανομή: Strada Films

Στις αίθουσες από 22.11.12