12η Athens Xclusive Designers Week

Η 12η Διεθνής Εβδομάδα Μόδας Athens Xclusive Designers Week θα πραγματοποιηθεί στις 20-23 Οκτωβρίου 2012 στο Συνεδριακό Κέντρο Μεγάρου Εθνικής Ασφαλιστικήςπαρουσιάζοντας τις προτάσεις καταξιωμένων Ελλήνων σχεδιαστών για τη σεζόν Άνοιξη – Καλοκαίρι 2013.

Από το 2007 έως και σήμερα η AXDW στηρίζει και προωθεί με περηφάνεια την Ελληνική μόδα, εντός και εκτός συνόρων. Έχοντας αναπτύξει μία μοναδική πλατφόρμα που έχει εξελιχθεί με το πέρασμα των χρόνων, η διοργάνωση έχει προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες σε Έλληνες σχεδιαστές  - καταξιωμένους αλλά και νέους –  να αναδειχθούν σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από την ίδρυσή της, η Athens Xclusive Designers Week έχει φιλοξενήσει μια σειρά από θρυλικούς οίκους μόδας – από την Krizia και τη Barbara Bui, μέχρι τον Emanuel Ungaro και τη Vivienne Westwood – οι οποίοι επέλεξαν τη διοργάνωση για να παρουσιάσουν τις συλλογές τους στην Ελληνική αγορά. Επίσης, δεν είναι λίγες και οι προσωπικότητες του διεθνούς jet set που έχουν συμμετάσχει στην διοργάνωση: η Nicky Hilton, η Tara Reid, o Boy George είναι κάποιοι από αυτούς. Ακόμα και σε αυτο το δύσκολο κοινωνικο-οικονομικό καθεστώς που έχει πλέον παγιωθεί στη χώρα μας και βάλλει τον κλάδο της μόδας, η AXDW παραμένει, μεγαλώνει, και συνεχίζει να εκπληρώνει την αποστολή της: να εξάγει την Ελληνική μόδα διεθνώς.

Το γεγονός αυτό απoτυπώνει και η καμπάνια της φετινής διοργάνωσης, με κύριο μήνυμα Athens Xclusive Designers Week, fashion icon since 2007”, επισφραγίζοντας την εμπιστοσύνη που έχουν δείξει οι συμμετέχοντες σχεδιαστές στη διοργάνωση όλα αυτά τα χρόνια και δίνοντας μια πνοή αισιοδοξίας για το μέλλον της Ελληνικής μόδας.

Αυτή τη φορά, στην 12η AXDW 24 Έλληνες σχεδιαστές, ανάμεσά τους καταξιωμένα ονόματα του χώρου αλλά και νέα ανερχόμενα ταλέντα με καινοτόμες ιδέες, θα παρουσιάσουν τις μοναδικές τους προτάσεις για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2013.

Πιο συγκεκριμένα οι σχεδιαστές που συμμετέχουν είναι:

Aslanis: Ο Μιχάλης Ασλάνης μετά τον χορό των δεκαετιών για το καλοκαίρι 2012, παίρνει μέρος στην 12η AXDW και παρουσιάζει το χορό για το χειμώνα 2012/13. Η συλλογή συμπεριλαμβάνει ρούχα από όλες τις δεκαετίες με το στυλ του σχεδιαστή που χαρακτηρίζεται κυρίως από το εθνολογικό στοιχείο με άξονα την Ελλάδα. Ο Μιχάλης Ασλάνης έχει παρουσιάσει τη δουλειά του εκτός Ελλάδας σε πολλές χώρες όπως στην Ιταλία, στην Σικελία, στον Καναδά, στην Ρωσία, στην Τουρκία, στο Μόντε Κάρλο και πολλές φορές στην Κύπρο.

Makis Tselios: Ο Μάκης Τσέλιος έχοντας αφήσει το δικό του στίγμα στο χώρο της μόδας, θα συμμετάσχει στην 12η AXDW παρουσιάζοντας μια συλλογή που καλύπτει όλες τις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας. Ο γνωστός σχεδιαστής συνεργάζεται με μεγάλες βιομηχανίες στον χώρο του ενδύματος και αξεσουάρ και δημιουργεί μοναδικές σειρές προϊόντων που διατίθενται σε πολλά καταστήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Miltos: Ο Μίλτος, μετά από 10 συμμετοχές στην AXDW, συνεχίζει να γοητεύει με την κομψότητα και την θηλυκότητα που χαρακτηρίζουν τις δημιουργίες του. Το “all time classic” στοιχείο της νέας του συλλογής ανατρέπεται από τις σύγχρονες αναφορές που συναντάμε στο concept της επίδειξης.

Celebrity Skin: Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια το avant garde δίδυμο των Celebrity Skin, έχει γίνει γνωστό για την θεατρικότητα των ρούχων του ενώ είναι το αγαπημένο brand πολλών επωνύμων όπως η Ελεονώρα Ζουγανέλη, η Καριοφυλλιά Καραμπέτη, η Άντα Λιβιτσάνου, ο Μέμος Μπεγνής κ.α.

Stelios Koudounaris: O Κύπριος σχεδιαστής παρουσιάζει για 7η φορά τις μοναδικές δημιουργίες του. Με 10 γυναικείες και 3 αντρικές συλλογές στο ενεργητικό του, ο Στέλιος Κουδουνάρης είναι ο αγαπημένος σχεδιαστής της Ελληνικής showbiz. Η Ελένη Φουρέιρα, η Δέσποινα Βανδή, η Τάμτα, ο Δήμος Αναστασιάδης, η Ζέτα Μακρυπούλια, η Κατερίνα Λέχου, η Δούκισσα Νομικού είναι μόνο μερικοί από τους καλλιτέχνες που επιλέγουν τις δημιουργίες του.

Ratt by Rita Attalla: Μετά από 4 εκπληκτικές collections, παρουσιάζει για 5η φορά στην AXDW δημιουργίες γεμάτες στυλ. Η Ρίτα Αττάλλα, έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις μετά από μια σειρά εκπληκτικών συλλογών, στην 12η AXDW πρόκειται να μας παρουσιάσει μοναδικές δημιουργίες για το επόμενο καλοκαίρι γεμάτες στυλ και χρώματα και με σταθερό το πολυμορφικό στοιχείο που την έχει κάνει να ξεχωρίσει.

Panos Apergis: Ο Πάνος Απέργης είναι ένας ανερχόμενος σχεδιαστής με γνώσεις και δημιουργική φαντασία στο χώρο της μόδας, αλλά και στυλίστας με συνεχή παρουσία στον τύπο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και με σημαντική εμπειρία στη δημιουργία και το μάνατζμεντ μεγάλων εμπορικών καταστημάτων και ατελιέ μόδας.

Paris Valtadoros: Ο Πάρις Βαλταδώρος έχοντας μεγάλη εμπειρία στο styling, τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει την δική του σειρά ρούχων που διαθέτει αποκλειστικά στη δική του boutique στο Κολωνάκι.

Rita Pateroni: Ο οίκος μόδας Rita Pateroni που βρίσκεται στον χώρο της μόδας παραπάνω από τρεις δεκαετίες, παρουσιάζει τη νέα του συλλογή στη 12η AXDW. Οι διαχρονικές δημιουργίες του οίκου απευθύνονται σε γυναίκες με άποψη, που ξέρουν να εκτιμήσουν την ποιότητα ενώ πιστεύω τους είναι ότι η κομψότητα είναι μέρος της καθημερινότητας.

Asel & Eleonora: Οι Asel & Eleonora έχοντας αποσπάσει το βραβείο “Best Trendsetter” στο πλαίσιο της 8ης AXDW παρουσιάζουν για πέμπτη φορά νεανικές δημιουργίες που αναδεικνύουν τη γυναικεία σιλουέτα.

Για μια ακόμα χρονιά, η AXDW αφιερώνει μια ολόκληρη μέρα στον θεσμό των New Designers Awards! Η 2η ημέρα της AXDW, Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, είναι αφιερωμένη στους νέους σχεδιαστές και 14 Νέοι Σχεδιαστές θα παρουσιάσουν τις συλλογές τους SS 2013 διεκδικώντας μία θέση στη βιομηχανία της μόδας με σύμμαχό τους την AXDW.

Οι 11 νέοι σχεδιαστές που θα διαγωνιστούν προκειμένου να κερδίσουν ένα από τα 3 βραβεία Best Catwalk, Best Trendsetter, Best New Designer, είναι:

Carmen Emanouela Popa, E.L.R by Irene Lytra, Eleni Kyriacou, F.A.K.E. couture by e-outfit.com, inSomniac by Spiros Stefanoudakis, Pixie Mud Designers, Polinα Argyrou, Runway by Manos Caravlidis, Stylianos, Victoria Sarri by Fashion Erotokritos,Yura Tsu.

Τις επιδείξεις μόδας θα «κλείσουν» οι σχεδιαστές H-era, Nasos Ntotsikas και Lila Nova που είναι οι νικητές των περσινών βραβείων “Best Catwalk”, “Best Trendsetter” και “Best New Designer” αντίστοιχα. Οι συμμετέχοντες που θα διαγωνιστούν στο θεσμό των New Designers Awards θα κριθούν από μια επιτροπή που αποτελείται από buyers, fashion editors και καταξιωμένους σχεδιαστές ενώ θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν 3 μοναδικά βραβεία για την καριέρα τους - Best New Designer, Best Trendsetter by MTV”, Best Catwalk” - σε μια λαμπερή τελετή απονομής με την οποία θα ολοκληρωθεί η βραδιά.  

Η Xclusive Boutique θα πρωταγωνιστεί στη 12η AXDW με τις συλλογές των  σχεδιαστών της διοργάνωσης! Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο δημιουργίες με επώνυμη υπογραφή θα διατίθενται αποκλειστικά και μόνο για τους επισκέπτες της διοργάνωσης τις οποίες θα μπορούν αποκτήσουν σε μοναδικές τιμές.

Το μακιγιάζ της 12ης AXDW επιμελείται για ακόμη μια φορά η γαλλική μάρκα επαγγελματικού μακιγιάζ MAKE UP FOREVER που διατίθεται αποκλειστικά στα SEPHORA. Η AXDW θα έχει τη χαρά να φιλοξενήσει τους head make up artists της MAKE UP FOREVER από το Παρίσι οι οποίοι μαζί με τον Έλληνα makeup artist Εμμανουήλ Αποστολάκη, θα επιμεληθούν το μακιγιάζ για τις επιδείξεις μόδας της διοργάνωσης.

Όλες τις ημέρες της διοργάνωσης Dj sets από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς BEST Radio και VFM θα δίνουν τον μουσικό ρυθμό στη μεγάλη αυτή «γιορτή» της μόδας!

Το πιο hot σημείο συνάντησης θα είναι το «καφέ» της Douwe Egberts με κρύο και ζεστό στιγμαίο και espresso για όλα τα γούστα!!!

Την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, Τρίτη 23 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί ένα μοναδικό Meet the Designers Closing Party αφιερωμένο στην Ελληνική μόδα ενώ οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους σχεδιαστές και να απολαύσουν ένα Cointreaupolitan welcome drink.

Χορηγοί: MAKE UP FOR EVER - SEPHORA, DOUWE EGBERTS

Χορηγός φιλοξενίας: Athenaeum InterContinental Athens

Χορηγοί Επικοινωνίας: MTV, BEST RADIO, VFM, GLAM, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣΤΥΠΟΣ, DELUXE, CITY PRESS, FREE SUNDAY, TL!FE, BREATHTAKINGATHENS

Υπό την αιγίδα: Πρεσβεία Κύπρου, Εταιρεία Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών (Ε.Α.Τ.Α.), Σ.Ε.Λ.Π.Ε. (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος), Π.Σ.Ε. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων), Σ.Β.Β.Ε. (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος), Π.Σ.Β.Β.Π.Ε. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιοτεχνιών & Βιομηχανιών Πλεκτού Ενδύματος)

Το Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Εθνικής Ασφαλιστικής (Συγγρού 103-105) τελεί υπό την διαχείριση του Athenaeum InterContinental Athens.

Athens Xclusive Designers Week