Cosmopolis

Παραγωγή: Γαλλία/Καναδάς/Πορτογαλία/Ιταλία - 2012

Διάρκεια: 109 λεπτά.

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: David Cronenberg

Πρωταγωνιστούν: Robert Pattinson, Juliette Binoche, Sarah Gadon, Paul Giammati, Kevin Durand, Abdul Ayoola, Mathieu Amalric, Samantha Morton, Emily Hampshire, Zeljko Kecojevic, Bob Bainborough, George Touliatos, Patricia McKenzie.

Υπόθεση: Νέα Υόρκη, στο άμεσο μέλλον: ο Έρικ Πάρκερ, ένας 28χρονος οικονομολόγος που ονειρεύεται να ζήσει σε έναν διαφορετικό πολιτισμό του μέλλοντος, βλέπει μια σκιά να ρίχνει το πέπλο της πάνω από τη Γουόλ Στριτ, της  οποίας αυτός είναι ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος. Καθώς διασχίζει με το αμάξι του το Μανχάταν για να πάει να κουρευτεί στο παλιό κουρείο του πατέρα του, τα μάτια του παραμένουν κολλημένα στην ισοτιμία του Γεν που  ανεβαίνει επικίνδυνα, παρά τις προσδοκίες όλων, καταστρέφοντας τις επενδύσεις του. Κάθε λεπτό που περνά, ο Έρικ βλέπει την αυτοκρατορία του να ξεγλιστρά από τα χέρια του. Στο μεταξύ, άγριες διαμάχες ξεσπούν στους δρόμους της πόλης. Έντρομος καθώς βλέπει την απειλή του πραγματικού κόσμου να διαλύει το πλασματικό σύννεφο στο οποίο ζούσε, κατά τη διάρκεια της 24ωρης οδύσσειάς του, θα νιώσει την παράνοια να κλιμακώνεται. Ο Πάρκερ αρχίζει να ενώνει μεταξύ τους τα κομμάτια του παζλ που τον οδηγούν στην αποκάλυψη ενός τρομακτικού μυστικού: της επικείμενης δολοφονίας του.

Ο μαέστρος του μακάβριου Κρόνενμπεργκ επιστρέφει στα οικεία του θέματα: υλισμός,  κοινωνικά άγχη και φοβίες, καταπιεσμένα ένστικτα και παράνοια. Η ταινία που αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου best seller  του Ντον Ντε Λίλο αντανακλά έξοχα και με προφητικό τρόπο το ανησυχητικό μέλλον της σημερινής οικονομικής κρίσης.

Ο διάσημος από το ρόλο του Έντουαρντ Κάλεν στη saga του Λυκόφωτος Ρόμπερτ Πάτινσον περιφέρεται ως οικονομικό βαμπίρ που πλησιάζει σταδιακά την νέμεσή του.

Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Εστία.

Διανομή: Village Films

Στις αίθουσες από 27.09.12